keskiviikko 11. huhtikuuta 2007

Kuhaa thaimaalaisittain


Kuha on yksi suosikkikalamme ja laitamme siitä usein ruokaa monilla eri tavoilla. Tässä yksi helppo ja kokeilemisen arvoinen tapa valmistaa kuhaa thaimaalaiseen tyyliin...

Thai Kuha

200g ruodotonta kuhafilettä
200g tuoreita kuningasrapuja (tavalliset katkaravut tai esim. mustekala käy myös)
porkkanoita
paprikaa
siitakesieniä
muutama kiinteä keitetty peruna
valkosipulia
sipulia
korianteria
thaimaalaista curry-/ tai chilitahnaa
tom yam- keittojauhetta
1tl kookoskermaa
currya
kurkumaa
suolaa


Kuumenna loraus öljyä wok- pannulla ja sekoita joukkoon valkosipulinkynnet, curry- tai chilitahna ja kurkuma. Kuullota mausteita hetki varovasti, mutta varo etteivät ne pala. Lisää joukkoon ohuiksi viipaleiksi pilkotut porkkanat ja sipuli ja lopulta myös paprika ja sienet. Kuullota vihanneksia niin että ne pehmenevät hiukan. Lisää tom yam- jauhe ja kookoskerma. Lisää suolaa ja tarkista maut.
Lisää lopuksi pilkotut kuhafilepalat ja kuningasravut sekä n. peukalonpään kokoisiksi paloitellut keitetyt perunat. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kala ja ravut ovat kypsiä ja maut kohdallaan. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa basmatiriisin kera.

Ei kommentteja: